Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2011 09:40 - Мъж пали дома си, самоубива се с удар в автобус (снимки) !
Автор: facebo0k Категория: Новини   
Прочетен: 2451 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.08.2011 09:48



ВИЖ СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФАТА !!! 

image
Един човек загина след катастрофа между автобус и лека кола тази сутрин.



На пътя Калотина - София до Сливница са се сблъскали автобус и автомобил, на място е загинал шофьорът на колата. Автобусът се е запалил, но пожарът е бил потушен. Четирима пътници са леко пострадали.


image

Самоубийство е вероятната причина за тежката катастрофа при Сливница, заяви комисар Николай Николов, директор на ОД МВР София област. „Въпросното лице, което е извършило ПТП на главен път І - 8 в района на Сливница, снощи е извършил палеж на апартамента си в кв. „Стрелбище", след което е посетил вилата си в Извор, там е взел автомобил и е съобщил на съпругата си, че ще се самоубива с катастрофа. Този сигнал получаваме в 07:06 часа, в 07:10 часа той катастрофира челно с автобус на „Юнион Ивкони", пътуващ от Испания с 43-ма души пътници и трима шофьори.

image

От катастрофата автобусът е изгорял напълно. Причинилият ПТП-то е на 55 години.

Той е бил с психични отклонения, каза вътрешният министър Цветан Цветанов пред журналисти. "Колегите положиха максимални усилия, за да спасим пътниците, които бяха в автобуса. За мен това е най-важно, че няма жертви и няма тежко пострадали", заяви Цветанов.

image

След катастрофата осем души са с прорезни рани.


По първоначални данни лекият автомобил е навлязъл в насрещното движение и се е блъснал в автобуса.

Заради инцидента пътят е отклонен. Минава се през стария път през Сливница. На мястото има полиция. Уточняват се причините за катастрофата.

image

Автобусната фирма „Юнион Ивкони" е изпратила автобус, който ще извози пътниците от катастрофиралото превозно средство край Сливница, заяви директорът на фирмата Ивайло Константинов. По думите му, за почти 20 години не са имали такъв случай - катастрофа, при която самоубиец да тръгне срещу автобус. "Никой не е застрахован. Пътници всякакви има, сега пък вече и самоубийци щом взеха да се появяват, положението взе да се влошава очевидно", каза Константинов. Той не разполага с информация дали пътниците в автобуса са били с колани за безопасност по време на пътуването. „По принцип всички са инструктирани, че е задължително ползването на колани, но колко от тях са били с колани - това никой не може да каже. Вероятно са били с колани, защото няма нито един пътник с по-сериозно нараняване", каза Константинов.

image
image


Автобусът е бил с 43-ма пътници и 3-ма шофьори.

Образувано е досъдебно производство, коментира комисар Николай Николов. Мъжът снощи е извършил палеж на апартамента си в кв. „Стрелбище", след което е посетил вилата си в Извор, където е взел ситроена си.

Един от очевидците заявява, че той се е движил с около 90 км/ч, докато мъжът със ситроена го е изпреварил с изключително висока скорост. „Все едно бях спрял", казва свидетелят. Участъкът е прав. Без видими причини, като спукана гума или нещо друго, Ситроенът се е врязал челно в пътническия автобус, посочи Николай Николов.

image

„Изключителен късмет за всички. Шофьорите са страшни професионалисти. Те са успели по най-бързия начин да отворят вратите и да спасят пътниците от горящия автобус. Водачът е успял да овладее автобуса, за да не се преобръне. Около 25 метра от мантинелата вдясно е разкъсана. Автобусът се е движил в крайна дясна лента, с невисока скорост", уточни комисарят.

Междувременно пешеходец загина на място тази сутрин при тежка катастрофа в Бургас, съобщиха от КАТ. Самоличността на починалия, както и причините за инцидента се изясняват.



Общо 15 пътнотранспортни произшествия са станали на територията на община Бургас през изминалото денонощие. Няма убити. Един леко е пострадал, но след преглед в бургаската болница е освободен за домашно лечение. При ПТП- тата са нанесени материални щети.

24 души са ранени в 18 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. При пътните инциденти е загинал един човек. В София са станали 3 тежки и 48 леки пътнотранспортни произшествия, при които са ранени трима души.  



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: facebo0k
Категория: Новини
Прочетен: 107035
Постинги: 56
Коментари: 16
Гласове: 33
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930